Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

ΤΕΛΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΘΡΑΚΩΝ & ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ


Ένας ακόμα σημαντικός στόχος του Συλλόγου  αλλα και επιθυμία κάθε Θρακιώτη επιτεύχθηκε και εορτάστηκε  με τη συμμετοχή όλου του κόσμου αλλά και με τους καλεσμένους εκπροσώπους των φορέων του τόπου,παλαιών προέδρων του συλλόγου και προέδρους άλλων συλλόγων.

Η συμβολή των οδών Αρτεσκού ,Φιλώτα, Φιλελλήνων, Ρ.Φεραίου και Αθανασίου Διάκου απέκτησε την ονομασία της ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΘΡΑΚΩΝ - THRACIANS SQUARE - 6η Απριλίου 1914.

Στη τελετή ονομασίας της πλατείας , τον κόσμο καλωσόρισε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Θρακών Κατερίνης κ.α. Μαρία Σωτηριάδου ενώ τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος κ.ος Βελισσάριος Καραφώτης στον οποίο ανέφερε :
''Σας καλωσορίζω και εγώ με τη σειρά μου στη σημερινή μας εκδήλωση .
Μια  εκδήλωση στην όποια συνεορτάζουμε τα 95 χρόνια για τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ.
Η σημερινή μέρα αποτελεί ιστορική στιγμή τόσο για  τον  σύλλογο Θρακών όσο και για την πόλη μας.
Με μεγάλη μου χαρά σήμερα Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΡΑΚΩΝ αποτελεί γεγονός τόσο για τους Θρακιώτες όσο και για τη περιοχή αυτή!
Θα ήθελα επίσης να σας ανακοινώσω πως σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση του καταστατικού ο σύλλογος μας αποκτά νέο όνομα ως ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ένα όνομα που ενισχύει τις δραστηριότητες του συλλόγου μας και θέτει υψηλότερους στόχους !
Ο σύλλογος μας σφύζει από ζωή καθημερινά, συμμετέχοντας όλοι εσείς στα χορευτικά τμήματα ,τη χορωδία αλλά και σε κάθε άλλη δραστηριότητα μας .
Επιθυμία όλων μας και κυριότερος στόχος του νέου διοικητικού συμβούλιου είναι η αποπεράτωση του μουσείου μας. Ένα μουσείο που θα φιλοξενήσει την ιστορία της Θρακικής παράδοσης ενισχύοντας την λαογραφία του τόπου μας.
Με την δική σας στήριξη ,την αγάπη που δείχνετε καθημερινά έμπρακτα αλλά και τη βοήθεια των φορέων της  πόλης μας είμαι βέβαιος πως θα πετύχουμε αυτόν τον τόσο σημαντικό  στόχο .ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.''


Με τη συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων της ''Θρακικής Εστίας Κατερίνης'' και ''Θρακικός Γανόχωρας'' ,των τμημάτων χορωδίας ''Θρακικής Εστίας Κατερίνης'' και ''Μικρασιατών'' σε συνοδεία του χοράρχη κ.ου Νίκου Πατρή ,συνεχιστηκε η εκδήλωση.

Ακολούθησε ιστορική αναδρομή για τα ''ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ'' από την αντιπρόεδρο του συλλόγου και έπειτα τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας που τοποθέτησε η Θρακική Εστία Κατερίνης ,αναγραφόμενη σε αυτήν ''ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΡΑΚΩΝ - THRACIANS SQUARE - 6η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1914''.Τα αποκαλυπτήρια έγιναν παρόντος του Προέδρου της Θρακικής Εστίας Κατερίνης και από τους εκπροσώπους του Δήμου Κατερίνης.Τέλος απονεμήθηκαν αναμνηστικά στους προέδρους των συλλόγων που μετείχαν στην εκδήλωση.

Στη συνέχεια ο κόσμος χόρεψε παραδοσιακούς χορούς και απήλαυσε τα χειροποίητα εδέσματα που προσέφεραν στον κόσμο γυναίκες της  θρακικής συνοικίας .


 Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό που διέθεσε ο ρεπόρτερ του ηλεκτρονικού ειδησεογραφικού μπλογκ ''πιερική αλήθεια'' http://pierikialithia.blogspot.gr/2015/05/blog-post_719.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου