Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Εκρομή στην Αγία Αναστασία Φαρμακολύτρια (Βασιλικά) - Πατήρ Παΐσιος (Σουρωτη)

Με μεγάλη ανταπόκριση απο τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου Θρακών Κατερίνης & Ν.Πιερίας , πραγματοποιήθηκε η εκδρομή στις 10/05/2015.

  Με αφετηρία το σύλλογο Θρακών ξεκίνησε η μονοήμερη εκδρομή μας με πρώτο προορισμό την Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας Φαρμακολύτριας,στα Βασιλικά, στην οποία και είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την  Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία ,αλλά και να θαυμάσουμε το ξεχωριστό κτίσμα της Μονής με τοιχογραφίες και ψηφιδωτά αλλά και εικόνες ,σωσμένα ανά τους αιώνες.
  Το ταξίδι μας σύνεχισε για την προσκύνηση του τάφου του πρόσφατα ανακυρηγμένου Αγίου Πατήρ Παΐσιο στη Σουρωτή.Συναντήσαμε πλήθους κόσμου και συνεχή ροή εκδρομέων που τόσο με υπομονή όσο και με ευλάβεια περίμεναν να προσκυνήσουν τον τάφο του Αγίου.Στη συνέχεια αρκετοί είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τις μοναχές του μοναστηριού οι οποίες κέρασαν παραδοσιακά το γλυκό λουκούμι.
  Ακολουθήσαμε το πρόγραμμα μας με μία στάση στη Περαία Θεσσαλονίκης στην οποία όλοι είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το μεσημεριανό φαγητό αλλά και τον καφέ με θέα τον Θερμαϊκό.
   Η εκδρομή μας έλαβε τέλος με την ασφαλή επιστροφή μας στην Κατερίνη νωρίς το απόγευμα αφήνοντας θετικές εντυπώσεις  αλλά και όμορφες αναμνήσεις!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ



Αναμνηστική φωτογράφια στην Αγία Αναστασία την Φαρμακολύτρια





Η Αγία Αναστασία Φαρμακολύτρια
Η Αγία Θεοφανώ





ΣΟΥΡΩΤΗ (Άγιος Πατήρ Παίσιος)



 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου