Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

5ο ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ


     O Σύνδεσμος Θρακών Κατερίνης και Νομού Πιερίας παρευρέθηκε στο 5ο   Πανθρακικό Αντάμωμα το Σάββατο στις 29 Ιουνίου  2013 στην Προσοτσάνη Δράμας. Το αντάμωμα διοργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων (ΠΟΘΣ) σε συνεργασία με τον Δήμο  και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Προσοτσάνης και Μαυρολεύκης. Συμμετείχαν 50 Θρακικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα με 1300 χορευτές.
     Το αντάμωμα ξεκίνησε όπως συνηθίζετε με εκκλησιασμό. Το  απόγευμα του Σαββάτου όλοι οι σύλλογοι συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία Αγίας Τριάδος Προσοτσάνης με τις αντιπροσωπείες χορευτών οι οποίοι κρατώντας τα λάβαρα τους  συμμετείχαν στην δοξολογία. Ακολούθησε παρέλαση των χορευτών από τα διάφορα σοκάκια του χωριού οι οποίοι κατευθύνονταν  στην κεντρική πλατεία χορεύοντας και τραγουδώντας με συνοδεία θρακιώτικης μουσικής. Στην κεντρική πλατεία του χωριού όπου ήταν συγκεντρωμένος ο κόσμος  οι χορευτές χόρεψαν με μεγάλο κέφι και χαρά. Η ατμόσφαιρα γέμισε ποικίλα χρώματα από τις πανέμορφες και φανταχτερές παραδοσιακές φορεσιές των περιοχών της Θράκης καθώς και ήχους θρακιώτικης γκάιντας, ακορντεόν και καβάλι.  Ο κάθε σύλλογος  προσπαθούσε να παρουσιάσει ότι καλύτερο μπορούσε για να δώσει το παρόν στο 5ο  Πανθρακικό Αντάμωμα.
      Η συνέχεια δόθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Προσοτσάνης όπου έγιναν χαιρετισμοί από τους διοργανωτές και τους τοπικούς φορείς καθώς και από τον πρόεδρο της Π.Ο.Θ.Σ. κ. Ελευθέριο Χατζόπουλο. Ακολούθησαν οι χοροί μέσα στο χώρο του γηπέδου από όλους τους Θρακικούς Συλλόγους. Δυστυχώς όμως μια ισχυρή καταιγίδα έδωσε τέλος σ’ αυτή την όμορφη βραδιά και το γλέντι αναβλήθηκε για την επόμενη μέρα.
     Ο Σύνδεσμος Θρακών Κατερίνης ευχαριστεί το Δήμο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Προσοτσάνης για την θερμή τους φιλοξενία η οποία απέδειξε την μεγάλη αγάπη για την παράδοση και την συνέχειά της. Ακόμη να ευχαριστήσουμε τα μέλη της χορωδίας και τους υπόλοιπους Θρακιώτες και  φίλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου