Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Εκδήλωση για το έθιμο της Βαρβάρας












                           




                                                          

Ο Σύνδεσμος Θρακών Κατερίνης οργάνωσε εκδήλωση την Κυριακή 4/12/2011 στην οποία αναβίωσε το έθιμο της «Βαρβάρας», στο Πολιτιστικό του κέντρο Μετά την ευλογία της «Βαρβάρας» από τους ιερείς,του προϊσταμένου πρωτοπρεσβυτέρου π.Σωκράτη και του οικονόμου π.Ευαγγέλου, η πρόεδρος του Συλλόγου κα Δόμνα Μανωλοπούλου χαιρέτησε τους παρευρισκομένους και αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της εορτής της Αγίας Βαρβάρας και την σημασία του εθίμου, στενά κατάμεστο ακροατήριο από Θρακιώτες και φίλους του συλλόγου. Στην συνέχεια η χορωδία έψαλλε το απολυτίκιο της Αγίας Βαρβάρας τον ύμνο στην Παναγία και τραγούδησε Θρακιώτικα τραγούδια.
Η εκδήλωση φιλοξένησε και την αναδρομική έκθεση γελιογραφίας του Θρακιώτη συμπολίτη μας και πρώην μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου μας, Αρχιτέκτονα κ. Νότη Καλαμάρα με θέμα «Κοινωνική και πολιτική σάτιρα». 
 Στο τέλος οι παρευρισκόμενοι δοκίμασαν τις χειροποίητες Βαρβάρες που ετοίμασαν οι Θρακιώτισες κυρίες του συλλόγου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι αιδεσιμότατοι π. Σωκράτης Ξενίδης, π. Ευάγγελος Γιαννίκης, π Αθανάσιος Ροβισών, οι αντιδήμαρχοι κα Πόπη Μπατάλα, ο κος Αλέκος Γιουμίδης, ο ταξίαρχος και μέλος του συλλόγου κος Κλεομένης Κούρτης, η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κα Πιπίτσα Μακρίδου, η πρώην πρόεδρος του συλλόγου κα Βικτωρία Μπούτου, κος Δημήτριος Γιαννακίδης και ο κος Αθανάσιος Καβουνίδης.
                                                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου