Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

4ο ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ

Ο Σύνδεσμος Θρακών Κατερίνης & Νομού Πιερίας συμμετείχε στο 4ο Πανθρακικό Αντάμωμα που έγινε στην όμορφη Πτολεμαΐδα, με ένα τμήμα του χορευτικού, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο και αρκετούς φλογερούς Θρακιώτες.

Η εκδήλωση άρχισε όπως πάντα με εκκλησιασμό των αντιπροσωπιών και λαβάρων στον Ιερό Ναό του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου και της Οσίας Παρασκευής της Επιβατινής, άγιοι φερμένοι από τις αλησμόνητες πατρίδες και συνέχισε με παρέλαση των τμημάτων μέχρι την κεντρική πλατεία όπου στήθηκε το πρώτο γλέντι. Ο ήχος από την γκάιντα, το ακορντεόν, το κλαρίνο και το νταούλι, συνόδευαν τα βήματα των χορευτών. Πλημμύρισαν οι δρόμοι της Πτολεμαΐδας από χρώματα, κέφι, χορό, διάφορες φανταχτερές θρακιώτικες φορεσιές και προπαντός Αγάπη και Φιλοξενία.

Η συνέχεια δώθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Πτολεμαΐδας όπου έγιναν χαιρετισμοί από τους διοργανωτές κ΄ τους τοπικούς φορείς καθώς και από τον Πρόεδρο της Π.Ο.Θ.Σ κ. Ελευθέριο Χατζόπουλο.

Τιμήθηκαν: ο θρακιώτης τραγουδιστής κ. Χρόνης Αηδονίδης ο Πατριάρχης του θρακιώτικου τραγουδιού και ο επίσης θρακιώτης τραγουδιστής κ. Διονύσης Σαββόπουλος.

Ακολούθησαν οι χοροί μέσα στο χώρο του γηπέδου από όλους τους Θρακικούς Συλλόγους που πήραν μέρος -56- και μετά γλέντι με άφθονο κρακαι μετριο Χατζιια κ. 4ο Με τιμ κοιν Pσί και μεζέδες, φιλοξενία της Θρακικής Εστίας Εορδαίας «Ο ΑΡΧΗΓΕΝΗΣ».

Παράλληλες εκδηλώσεις του ανταμώματος: Επισκέψεις στο Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας και στην Έκθεση παλαιών φωτογραφιών της Πτολεμαΐδας στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου με έκθεση παραδοσιακών στολών από Θράκη-Πόντο-Μ.Ασία.

Ο Σύνδεσμος Θρακών Κατερίνης ευχαρίστησε και αντάλλαξε ενθύμια με τους διοργανωτές και έδωσαν για μία ακόμη φορά την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται για τον κοινό σκοπό των Συλλόγων τους.

«Την ανάδειξη των ηθών και εθίμων και της ιστορίας της μιάς και ΕΝΙΑΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ».

Φωτογραφίες Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου