Το σιτάρι να μπει στο νερό για να φούσκωση από 3 έως 4 ώρες.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι την μέση, ρίχνουμε το σιτάρι μέσα για να βράσει ώσπου να ανοίξει. Εν συνεχεία το κρυώνουμε ανακατώνοντας λίγο λίγο για να μην πιάσει κρούστα. Μετά που θα χλιαρώσει ρίχνουμε τα υλικά μέσα εκτός από τις σταφίδες.
Τις σταφίδες της ρίχνουμε στο τέλος όταν κρυώση.Την κατσαρόλα την καλύπτουμε με μια πετσέτα βρεγμένη και μετά την καπακόνουμαι.Την πετσέτα την χρησιμοποιούμε για να μην πιάσει κρούστα.
Η Βαρβάρα παρασκευάζεται από την προηγούμενη ημέρα (απογευματινές ώρες) .
Την επόμενη ημέρα εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό.
ΥΛΙΚΑ ΒΑΡΒΑΡΑΣ (Μεγάλη κατσαρόλα)
1) 1 kg Σιτάρι
2) 1 kg Ζάχαρι (με δοκιμή)
3) 500 g Καρύδια (τριμμένα)
4) 250 g Σουσάμι (ψημένο όχι μαυρισμένο & αλεσμένο ).
5) 2 Κουταλιές της σούπας Κανέλα.
6) 1 Κουταλάκι γλυκού Κύμινο (τριμμένο).
7) 1 Κουταλάκι γλυκού κοφτό Αλάτι .
8) 250 g Σταφίδες ξανθές (καθαρισμένες , πλυμένες ).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου